به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مراسم جشن جهانی نوروز که در سالن مدرس کاخ گلستان در حال برگزاری است گفت: نوروز یادآور پایان خمودگی و مظهر بیداری و جمع خوبیها است. یکی از مهمترین دستاوردهای مراسم امروز «همگرایی» است. به عنوان یک مجموعه به یک کل متحد تبدیل میشویم. این اتحاد میتواند همگرا شدن را در مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی به عرصه ظهور برساند، از این طریق حل مسائل برای غلبه بر منازعات در دستور کار قرار میگیرد.
وی گفت: قرابت فرهنگی و هنری، دینی و زبان و ادبیات مشترک و در کنار همه اینها، سرنوشت مشترک، تهدیدها و فرصتهای مشترک، ایجاب میکند که با همگرایی هر چه بیشتر و افقهای امیدبخش در همکاری منطقهای و ملی بیشتر روی بیاوریم.
جهانگیری ادامه داد: در آغاز سال نو از خدا میخواهیم که حال و هوای ما را نوروزی کند و به نوروز بگوییم که هر روز بیاید.
زهرا احمدیپور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم در سخنان کوتاهی نوروز را فرصتی برای تقویت و تحکیم روابط و ایجاد صلح و دوستی در میان ملتهای حوزه نوروز توصیف کرد و گفت: باید فراتر از مرزهای جغرافیایی به نوروز پرداخته شود.
معاون رییس جمهور بیان کرد: نوروز جشنی فراملی برای همگرایی میان کشورهای مختلف است که به دلیل پیوند با طبیعت و هستی فراتر از هر مرز عقیدتی، جغرافیایی و یا سیاسی باید به آن پرداخته شود.
محمدحسن طالبیان، معاون میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، در این مراسم بهتشریح روند ثبتجهانی نوروز در فهرست میراث جهانی یونسکو پرداخت و گفت: کاخ گلستان بهلحاظ تاریخی بسیار اهمیت دارد، چراکه این کاخ همیشه میزبان دولتمردان و مردم برای رسم دیرین سلام نوروزی بوده و امروز شاهد استمرار این رسم دیرین هستیم.
او ادامه داد: ما ایرانیان در طول تمدن خود از روزنه فرهنگ با کشورهای همسایه ارتباط داشتهایم؛ نوروز یکی از این روزنههای این ارتباط است و از کهنترین آیینهای بشری است که مبنایش بر تغییر و تحول طبیعت است. این میراث دیرپا از تنگناهای تاریخ گذشته است تا امروز امید به زندگی را بشارت دهد، و راز ماندگاری نوروز فقط در یک جمله است: نوروز پیامآور صلح، امید و اعتدال است.
طالبیان تصریح کرد: نوروز در سال ۸۳ با مشارکت ۸ کشور بهثبت رسید. سپس در سال ۹۵، پنج کشور خواهان پیوستن به این پرونده شدند و بهاینترتیب با همکاری نمایندگان ۱۲ کشور پرونده نوروز بازنویسی شد و پرونده جدید نوروز اواخر ۲۰۱۶ دوباره بهثبت رسید. نوروز مصداق بارز میراث صلح و دوستی و اعتدال و امید است.
معاون میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اضافه کرد: نوروز میتواند الگوی همگرایی و تعامل و گفتوگو بین کشورهای مختلف باشد.
او با بیان اینکه ما همان کاری را امروز در نوروز انجام میدهیم که نیاکانمان انجام میدادند تصریح کرد: نوروز سند هویت و اصالت ماست، نوروز به میدان آمدن خجستگی نور در برابر ظلمت است. ویژگی دیگر نوروز بر سر نشادن امید و شادی است. نوروز نماد و نشان دو فرشته اهورایی و نیز احترام به تفاوتها و پاسداشت تنوعهاست.
طالبیان اضافه کرد: نوروز جشن احترام به ریشههای صلح و دوستی است که از سوی کشورهای ما به اقیانوس جهان میرسد.
پس از سخنرانی معاون میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، مراسم نوروزخوانی مازندران برگزار شد.
نظر شما